Saturday, March 12, 2011

Tutorial : Cara Menukar Font Post Anda

Hey you all! Ni first time aku buat tutorial ... Hope dapat membantu kawan-kawan aku yang selalu nak tahu macam mana nak tukar font blog diorang ... Hey boys & girls! I have a good news! hehe ... Kalau dulu, kalau nak tukar font kat blog ni memang leceh kan?
? Banyak benda yg perlu kita ekot satu persatu... Kadang2 tu sampai give up dibuat nya! Aku dulu pernah merasa macam mana nak tukar kan font tu ikut tuto yang banyak sangat steps tu.
.. Memang nak gila ikut steps yg di ajar... hehe... Sekarang jangan bingung2 jgn tension2.... bagi sesiapa yang belum tau mcm mana nak tukar font tu, meh sini cik Fafa nak bagi tunjuk ajar.... Step nye simple jer... hehe...

Ni contoh font blog aku
First step

* Pergi Design kat Dashboard tu

Second Step

* Then, korang gi kat Template Design

Third Step

* Tekan Advance ye adik adik

Next, next & last step

Lepas korang ikut step 4 (Text Font) & 5 (Cari apa2 design font yg korang nak) tu, tekan step no 6 (Apply Design)
SIAP dah!
kejap je kan?
hehe
Dah try tu, bagitau kat Fafa eyy...hehe


2 comments:

cik ayin said...

nice tutorial :)

Fafa Rashid said...

hey...thx...berkongsi pengetahuan jer...ada kawan2 saya yg masih blur2 bila explain ngn diorang tanpa tunjuk step by step....tu yg post tuto tu..hehe...berjaya jugak akhirnya... :)